Tuotteillamme on 14 päivän palautusoikeus!

Jos et ole täydellisen tyytyväinen tilaamiisi tuotteisiin, voit palauttaa ne meille asiakaspalautuksena. Pidäthän sovittamasi tuotteet siisteinä ja tuotelaput paikallaan, kunnes olet tehnyt päätöksen, palautatko tuotteet vai pääsevätkö ne ilostuttamaan kenkäkaappiasi. Sinun ei tarvitse erikseen ilmoittaa meille palautuksesta, riittää kun noudatat allaolevia ohjeita. Mikäli tilauksesi saapui sinulle Matkahuollolla, voit tehdä asiakaspalautuksen ainoastaan Matkahuollon toimipisteessä. Mikäli tilauksesi saapui sinulle Postilla, voit tehdä asiakaspalautuksen joko Matkahuollon tai Postin asiakaspalautuksena.

Näin teet asiakaspalautuksen Matkahuollolla:

  1. Täytä huolellisesti palautuslomake, joka tuli tilauksesi mukana ja sujauta se mukaan lähetykseen palautettavien tuotteiden kanssa. 
  2. Vie paketti Matkahuollon toimipisteeseen ja kerro tiskillä Matkahuollon palautustunnuksemme: 9555770 (Voit tehdä palautuksen Matkahuollon kautta, vaikka olisitkin saanut paketin alunperin Postin välityksellä).
  3. Säilytä Matkahuollon kuitti lähetyksestä siihen saakka, kunnes olet saanut meiltä ilmoituksen, että palautuksesi on käsitelty. Kuitista löytyy asiakaspalautuksen seurantakoodi, jota voit tarvita, mikäli palautus ei saavu meille normaalin toimitusajan puitteissa.

Näin teet palautuksen Postilla:

  1. Täytä huolellisesti palautuslomake, joka tuli tilauksesi mukana ja sujauta se mukaan lähetykseen palautettavien tuotteiden kanssa. 
  2. Mene osoitteeseen: www.posti.fi/palautapaketti
  3. Syötä pakettisi lähetystunnus (JJFI-alkuinen) ja saat heti yksilöllisen Helposti-koodin
  4. Kirjoita Helposti-koodisi paketin päälle
  5. Voit halutessasi varata Smartpost-automaatista lokeron palautusta varten
  6. Vie paketti Postiin tai automaattiin
  7. Säilytä Helposti-koodi lähetyksestä siihen saakka, kunnes olet saanut meiltä ilmoituksen, että palautuksesi on käsitelty. Voimme tarvita tätä, mikäli palautus ei saavu meille normaalin toimitusajan puitteissa.

Vaihdot

Jos tilaamasi tuote ei ollut mieluinen tai sopiva ja haluaisit vaihtaa sen toiseen kokoon tai tuotteeseen, tee siitä suoraan uusi tilaus nettikaupassamme ja palauta ensimmäinen tuote normaalisti asiakaspalautuksena. Näin voimme varmistaa että saat uuden tuotteen helposti ja nopeasti itsellesi ja vältymme aiheuttamasta mielipahaa että juuri se koko tai tuote onkin loppunut minkä vaihdossa haluaisit.

Ongelmatilanteet

Pyrimme aina toimittamaan kaikki tilaukset tiptop-kunnossa, mutta mikäli käy niin hullusti että saat väärän tai virheellisen tuotteen, otathan heti yhteyttä asiakaspalveluumme, niin korjaamme tilanteen pikapikaa!

Mikäli tuotteessa ilmenee käytössä jokin selkeä vika tai virhe, laita meille viestiä, niin saadaan asioihin nopea ratkaisu yhdessä! Täältä löydät asiakaspalvelumme yhteystiedot.

Rahojen palautus

Hyvitämme palauttamiesi tuotteiden hinnan sinulle suoraan sen maksutavan kautta, jota käytit tilausta tehdessäsi. Perimme palautuksesta ja käsittelystä aiheutuvia kustannuksia 10€ / tilaus. Kulut pidätetään tilauksen palautettavasta summasta.

Mikäli paketti palautuu meille noutamattomana, eikä asiakas ole ilmoittanut meille asiasta, perimme noutamattomasta paketista lähetys- ja käsittelykuluja 14,90€. Kulut pidätetään tilauksen palautettavasta summasta.

Kysymyksiä ja vastauksia palautuksiin liittyen

Miten kauan palautukseni käsittely kestää?

Asiakaspalautuspaketit matkustavat hieman hitaammin kuin normaalit paketit. Pääsäntöisesti palautukset saapuvat meille 3-6 arkipäivässä. Käsittelemme kaikki palautukset saapumisjärjestyksessä mahdollisimman nopeasti eli viikon sisällä palautuksen saapumisesta. Jos et ole saanut meiltä sähköpostiviestiä palautuksesi käsittelystä 3 viikon kuluessa palautuksen lähettämisestä, ota yhteyttä asiakaspalveluumme, niin selvitetään mistä kiikastaa!

Entä jos palautukseni katoaa matkalla?

Kun teet asiakaspalautuksen, ota aina talteen kuitti tai Helposti-koodisi lähetyksestä ja säilytä se siihen saakka, kunnes saat meiltä ilmoituksen, että palautuksesi on käsitelty. Kuitissa olevan lähetystunnuksen tai Helposti-koodin avulla paketti voidaan jäljittää, mikäli se hukkuu matkalla. Huomaathan, että ilman kuittia mahdollisesti kadonnut lähetys on asiakkaan omalla vastuulla. Kuljetusyritys ei ota vastuuta kadonneesta paketista ilman seurantakoodillista kuittia.

Tulin toisiin ajatuksiin ostoksistani. Riittääkö kaupan peruuttamiseen se, etten nouda pakettiani?

Jos paketti palautuu meille noutamattomana ilman mitään tietoja, olemme sen kanssa täällä vähän ihmeissämme, sillä emme voi tietää onko kyseessä palautus vai mahdollisesti paketti, jota asiakas ei vain ole ehtinyt noutaa. Tämän vuoksi toivommekin, että noudat paketin ja täytät asiakaspalautuslomakkeessa pyydetyt tiedot, niin saamme palautuksesi käsiteltyä ja rahasi palautettua mahdollisimman nopeasti.

Mikäli paketti palautuu meille noutamattomana, eikä asiakas ole ilmoittanut meille asiasta, perimme noutamattomasta paketista lähetys- ja käsittelykuluja 14,90€. Kulut pidätetään tilauksen palautettavasta summasta.